23-11-07

wat de nmbs niet zegt

gisteren was er op het nieuws te horen wat ik al een week wist.de dienstregeling van de NMBS gaat vanaf 9/12 veranderen.ze zeiden dat er treinen gaan bijkomen naar brussel en dergelijke.wat ze niet zeggen is dat er treinen worden afgeschaft of verlaat.

zo is mijn trein die nu nog om 6:12 uur in wespelaar aankomt (van mechelen naar leuven) na 9/12 met 20 minuten verlaat.dat wil zeggen dat deze nu aankomt om 6:37 uur en dat deze dan om 6:47 uur aankomt in leuven (als de trein op tijd is tenminste).vroeger toen ik pas begon als stadswacht in leuven was er al een trein om 5:40 uur maar die is dan verlaat naar de trein van 6:12 uur.

wat is nu het probleem ? ik begin te werken vanaf 07:00 uur. ik en vele andere mensen op die trein gaan nooit op tijd op het werk geraken.met de trein zou je er al zijn maar als ik de vroege heb ga ik met de bromfiets naar het werk moeten.promoot het openbaar vervoer zeggen ze dan.maar men verplicht mensen om met vervuilende voertuigen op de overvolle wegen naar het werk te pendelen.

bij de nmbs zijn ze dus niet echt milieu bewust bezig.want ik vrees ervoor door de treinen te dik op mekaar te laten rijden dat er veel meer vertragingen gaan zijn als nu en dat dan de gefrustreerd geraakte reiziger terug de auto gaat nemen.

12:28 Gepost door foozie's vision of life in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.