26-12-09

Een aanrader

Vanaf vandaag en dit zes dagen lang op Nederland 3.

De top 2000 a gogo van Radio 2 Nederland.

Er zitten pareltjes tussen. Dit is het derde jaar dat ik

kijk.

http://top2009.radio2.nl/page/tekst/uitzendingen


Top 2000 A GOGO


Met Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis 

Uitzending: vanaf zaterdag 26 dec. t/m 31 dec. 19.30 uur bij de NPS op NL 3

De Top 2000 a gogo is er weer tussen kerst en oud & nieuw, en als vanouds schijnt dit jaarlijkse eindejaarsfeestje van de NPS zijn licht op de grote lijst van Radio 2!

Matthijs van Nieuwkerk ontvangt opmerkelijke gasten voor zijn quiz. Zoals Wouter Bos (politicus PvdA), Ruben Nicolai (presentator AVRO), Waylon (soulzanger), Nicolette Kluijver (presentatrice BNN) en Tygo Gernandt (acteur).

Natuurlijk ontvangt Matthijs ook andere Bekende Nederlanders die komen vertellen waarom hun passieplaat hoger in de Top 2000 moet staan. Onder andere Marijke Helwegen (Nederlands icoon van de plastische chirurgie), Robert ten Brink (presentator) en Anita Witzier (presentatrice KRO) promoten hun passieplaat in het a gogo café!

Ook barst de serie weer van de videoclips, opmerkelijke verhalen uit de popgeschiedenis, historische muzieklessen van popprofessor Leo Blokhuis en korte reportages. Wat vind je bijvoorbeeld van Martha Reeves & The Vandellas met Dancing in the street, Peter Koelewijn met Kom van dat dak af en Michel Fugain met Une belle histoire?

Aflevering 1: 26 december, 19.30 op NL3
In het café van de Top 2000 a GoGo barst vanavond het jaarlijkse eindejaarsfeestje van de NPS weer los. Gastheer Matthijs van Nieuwkerk en ‘zijn muzikale rots in de branding’ Leo Blokhuis ontvangen tot en met oudjaarsavond weer gasten van diverse pluimage. 
Vanavond bijvoorbeeld schuiven aan de bar aan: musicalster Vera Mann en ex-Llink presentator Sebastiaan Labrie. Ze spelen de kwis met als inzet een hand van de presentator.
Verder is vanavond in het café te gast Anita Witzier die wil dat Somebody to Love van Queen op nummer 1 komt in de Lijst der Lijsten. En natuurlijk de reportages waarin wordt gezocht naar het verhaal achter een liedje. Vanavond over Michel Fugain’s ‘Une Belle Histoire’ en een mooie slijper: Me & Mrs. Jones van Billy Paul.
En aan de stamtafel wordt het verhaal verteld over Lou Reed die met een Nederlandse delegatie het grootste carillon ter wereld beklom en daar zijn song Perfect Day hoorde worden uitgevoerd door een beiaardier.

Aflevering 2: 27 december, 19.30 op NL3
In het café van de Top 2000 a GoGo ontvangt gastheer Matthijs van Nieuwkerk vanavond een wereldkampioen biljarten. Dick Jaspers vertelt over zijn curieuze passie voor Carl Palmer, van de heavy seventiesband Emerson, Lake & Palmer.
De kwis met als inzet een hand van de presentator wordt gespeeld door Ellen ten Damme en Tygo Gernandt. Ze zingen een mooi duet en krijgen het café op z’n kop. Maar het allermooiste duet zingen vanavond Matthijs van Nieuwkerk en minister Bert Koenders van ontwikkelingssamenwerking. Ze krijsen net als vroeger op het schoolplein mee met Child in time van Deep Purple. Op de valreep het TV-moment van het jaar.
En natuurlijk zijn er ook vanavond prachtige reportages waarin wordt gezocht naar het verhaal achter een liedje. Vanavond onder meer over Killing me softly van Roberta Flack.

Aflevering 3: 28 december, 19.30 op NL3
Gastheer Matthijs van Nieuwkerk ontvangt vanavond in het café van de Top 2000 a GoGo zijn collega Frits Barend die een lans breekt voor Michael Jackson. Billie Jean moet volgens hem op 1. Verder speelt de populaire zanger Waylon de kwis met Ad Visser, icoon van AVRO’s TopPop. En is er een filmpje over Motown-zangeres Martha Reeves (zonder The Vandellas) die in 1964 Dancing in the streets als eerste opnam, nadat Marvin Gaye haar achter de receptie van Motown Records vandaan trok. De tweede reportage gaat over de Nederbeat band The Shoes uit Zoeterwoude-Dorp die een hit hadden met Na Na Na.

Aflevering 4: 29 december, 19.30 op NL3
De accordeonist die plotseling met Grace Jones in Paradiso moest optreden vertelt vandaag in het café van de Top 2000 a GoGo zijn onthutsende verhaal aan gastheer Matthijs van Nieuwkerk.
Vice-premier Wouter Bos en KRO-boerenbezoeker Yvonne Jaspers spelen de kwis aan de bar en het stampvolle café brult mee met Ernst Daniel Smid als hij zijn favoriete nummer van de Golden Earring komt aanprijzen.
‘Popprofessor’ Leo Blokhuis geeft een leerzaam college over Try a little tenderness van Otis Redding. De reportages zijn over de zingende tandarts Dr. Alban (It’s my life) en Suicide is painless van de film MASH.

Aflevering 5: 30 december, 19.30 op NL3
Twan Huys over zijn diepe liefde voor Frank Sinatra, BNN-babe Nicolette Kluiver kwist tegen een Lama en de Duits/Nederlandse diva Romy Haag zingt en vertelt over haar romance met David Bowie in het West-Berlijn ten tijde van Heroes.
Maar ook Shrine of God, het enige Engelstalige singletje van Ramses Shaffy, in de Leo Blokhuis Muziekschool en een prachtfilmpje over Tom Tom Club, de afsplitsing van Talking Heads die de hit Wordy Rappinghood maakten in de jaren negentig.
Presentatie: Matthijs van Nieuwkerk.

Aflevering 6: 31 december, 19.30 op NL3
In het café van de Top 2000 a GoGo komt vanavond het jaarlijkse eindejaarsfeestje van de NPS tot een climax. Gastheer Matthijs van Nieuwkerk en ‘zijn muzikale rots in de branding’ Leo Blokhuis krijgen bezoek van speedy chef-kok Pierre Wind die een oliebollencocktail bereidt.
We zien verder een witte duif in een kooi op tafel staan. Het dier is meegenomen door beauty-queen Marijke Helwegen die danst voor haar duif op Stevie Wonder’s Isn’t She Lovely.
Alsof dat niet freaky genoeg is komt er een hardrock blaaskapel het café binnen om Joris Linssen en Edo Brunner kwisvragen te laten beantwoorden. Maar deze extra lange uitzending heeft ook nog serieuze informatie. Zoals reportages over La Ballade Des Gens Heureux van Gerard Lenorman en over the making of Kom Van Dat Dak Af…
Aandacht voor Ramses Shaffy Robert ten Brink komt de hardere nummers van The Beatles promoten en aan het einde is er natuurlijk maar 1 winnaar: Queen met Bohemian Rhapsody.

 

Hier is er een van mijn favoriete nummers maar er zijn er zoveelStoer

 

21:00 Gepost door foozie's vision of life in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.